Variante, ce facem, unde mergem?

Sa enumaram in continuare posibilitatile de a fructifica la maxim timpul petrecut impreuna:

  • vizitare obiective turistice, naturale sau istorice;
  • plimbare in natura, admirat peisaje unice si fotografiat; 
  • la “Vanatoare de bureti";
  • pescuit pe rau, lac, sau montan;
excursii-toplita-clean-pescuit

excursii-toplita-bibam-pescuit

excursii-toplita-pastrav-rau-montan

excursii-toplita-lumba-vacii-bureti-drumetie

excursii-toplita-hribi-brad

  • cules fructe de padure in functie de anotimp: muguri de brad, fragi, zmeura, afine, mure, merisoare, alune de padure, agrise de padure, catina sau porumbe si admirat flora, pasarile de munte si daca aveti noroc, tot felul de animale salbatice.


excursii-toplita-zmeura-padure

excursii-toplita-salamandra-de-foc

excursii-toplita-muguri-conuri-rosii-brad

excursii-toplita-afine-padure

excursii-toplita-fluture-amiral

excursii-toplita-furnici-padure

excursii-toplita-caprioara-drumetii
  • plaja, baie si sporturi nautice;
  • o noapte cu cortul in mijlocul naturii: padure, munte, lac, sau pe malul unui rau de munte;
  • pentru copii (si nu numai) vizitarea parcului zoo Neamt cu rezervatia de zimbri si Parcul cu animale de la Subcetate.

    excursii-toplita-rezervatia-zoo-neamt

    excursii-toplita-rododendroni-calimani

    excursii-toplita-lac-bezid-vacanta-concediu

    excursii-toplita-peisaj-drumetii-trasee

    excursii-toplita-bilbor-padure-drumetii

    excursii-toplita-apus-brazi-padure

Toate cele de mai sus pot fi completate OPTIONAL cu o masa la foc in aer liber, unde vom putea pregati pe loc preparate traditionale specifice zonei, cu produse proaspete, de casa, insotite bineinteles si de renumita palinca de Ardeal.

Variante masa calda:

  • gulas secuiesc;
  • gratar “cu de toate”: carne de porc, pui, pastrama de oaie, frigarui, mititei si optional pastrav “in cetina de brad”;
  • ciorba ardeleneasca cu afumatura, tarhon si smantana;
  • tochitura ardeleneasca “ca la stana”.
  • tocanita de bureti ( culesi pe loc) la ceaun: galbiori, vinetele, hribi, painisoare, "creasta cocosului", "limba vacii", ghebe, rascovi, "piciorul caprioarei",  etc ( in functie de perioada calendaristica).
  • bureti la gratar umpluti cu branza de burduf - un deliciu garantat  - hribi, rascovi, vinetele, painisoare
  • snitele din "piciorul caprioarei" - poate cele mai bune snitele, o sa uitati pe loc ca se pot prepara si cu carne 😊

Variante masa rece:  

  • platou diversificat: cas de stana, cascaval afumat, branzeturi secuiesti cu umplutura de chimen, trufe sau ardei iute, salamuri si carnati secuiesti (porc, vita, oaie, vanat), slanina afumata de casa, sunca de porc ardeleneasca fiarta cu usturoi si afumata, rulada de casa cu carne de porc si vita.
Din pacate (sau din fericire), in Ardeal nu prea se mananca vegan sau vegetarian.😉

excursii-toplita-gratar-concediu-vacanta

excursii-toplita-gratar-padure-drumetii

excursii-toplita-gulas-secuiesc-vacanta

excursii-toplita-tochitura-ardeleneasca

In urmatoarele postari va voi prezenta punctual cele 30 trasee.


Informatii de contact: click




Comentarii

  1. Unde se organizeaza partidele de pescuit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate pescui pe Mures: scobar, clean, mreana, mihalt, stiuca; Lacul Bezid: platica, biban, salau, clean, crap, caras, scobar, somn, stiuca; pe paraiele de munte: pastrav, lipan; Lacul Izvorul Muntelui/ Bicaz: platica, biban, clean, crap, salau, pastrav (aici s-a prins si recordul national la pastrav de lac); Lacul Zetea: pastrav, clean, mihalt, caras, crap, scobar, salau, stiuca, mreana, platica, biban; de asemenea exista mai multe bazine artificiale amenajate (Galautas, Remetea, Ditrau, Faragau, Frumoasa) cu: crap, caras, sturion, biban, clean, păstrăv de lac, platica, salau, somn.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Salut, cu ce va pot ajuta?