Toate cele
prezentate in postarile anterioare pot fi “incununate” OPTIONAL cu o masa la foc
in aer liber, unde vom putea pregati pe loc preparate traditionale specifice
zonei, cu produse proaspete, de casa, insotite bineinteles si de renumita
palinca de Ardeal.
Variante masa calda:
- gulas secuiesc la ceaun;
- gratar “cu de toate”: carne de porc, pui, pastrama de oaie, frigarui, mititei si optional;
- pastrav “in cetina de brad”;
- ciorba ardeleneasca cu afumatura, tarhon si smantana;
- tochitura ardeleneasca “ca la stana”;
- tocanita “haiduceasca” de bureti: galbiori sau combinat: galbiori, hribi, creasta cocosului, piciorul caprioarei, vinetele, limba vacii, painisoare, rascovi, ghebe, etc (in functie de perioada calendaristica);
- snitele din “piciorul caprioarei” – de vis, o sa uitati ca mai exista si varianta din carne;
- gratar de bureti umpluti cu branza de burduf: hribi, rascovi, vinetele, painisoare – un deliciu garantat.
Variante masa rece:
- platou diversificat: cas de stana, cascaval afumat, branzeturi secuiesti cu umplutura de chimen trufe sau ardei iute, salamuri si carnati secuiesti (porc, vita, oaie, vanat), slanina afumata de casa, sunca de porc ardeleneasca fiarta cu usturoi si afumata, rulada de casa cu carne de porc si vita.
Din pacate (sau din fericire), in Ardeal nu prea se mananca
vegan sau vegetarian. 😀
Informatii de contact: click
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salut, cu ce va pot ajuta?